Tel 09 226 18 74 • OPEN: ma-do: 7.30-12.30 u./13.30-18.30 u., za-zo: 7.30-12.30 u. OPEN TIJDENS CORONA-PERIODE

Slagerij Van De Casteele

Prijswinnend meesterschap

Ons verhaal

Didier en Vanessa


Didier Van De Casteele en Vanessa

Didier is nu de vijfde generatie en staat samen met zijn vrouw Vanessa, die als boekhoudster afstudeerde, in de vernieuwde slagerij sinds oktober 2009, Didier werd geboren op 4 september 1983 in Tielt en behaalde zijn slagersdiploma aan de slagersschool Ter Groene Poorte in 2003. Didier volgde bovenop een extra cursus van verkoopklare gerechten. Didier en Vanessa zijn de trotse ouders van Lisa, Tibo en Wout die wie weet misschien de 6de generatie verder zet.
Net  als zijn vader, grootvader over- en overovergrootvader hecht Didier ook veel belang aan het kopen van zijn vlees. De runderen worden gekocht op voet en we versnijden alle stukken zelf in eigen atelier. Ook de varkens worden op zijn geheel aankocht bij een vaste boer die op natuurlijke wijze werkt en door ons eigen gekoeld vervoer getransporteerd wordt van het slachthuis. Alles wordt verwerkt van kop tot teen. Door het bereiden van eigen charcuterie zitten wij met een gesloten circuit, dat perfect getraceerd kan worden. Door het zelf vervaardigen van onze eigen charcuterie deed Didier ook mee aan de vakwedstrijden op Eurobeef in Kortrijk. Ondertussen behaalden hij heel wat prijzen. In 2009 namen Didier de Bronzen Oscar mee en in 2011 won hij de GOUDEN POEM en de Zilveren EUROBEEF. En als kers op de taart behaalde hij dit jaar de 2de  plaats in de Eerste Officiële Meesterschap-wedstrijd voor Beenhouwers 2011. In 2013 behaalde Didier nog beter: de GOUDEN EUROBEEF en is hiermee de beste beenhouwer van België. Hij won ook opnieuw de GOUDEN POEM en is zo de beste charcutier van België.

Slagerij Van De Casteele winkel binnenzijde Slagerij Van De Casteele winkel binnenzijde Slagerij Van De Casteele winkel binnenzijde Slagerij Van De Casteele winkel binnenzijde

demo